Контрольно-вимірювальні прилади

Контрольно-вимірювальні прилади: що це?

Контрольно-вимірювальні прилади - обладнання для отримання значень вимірюваної фізичної величини у встановленому діапазоні.

Будь-яке сучасне підприємство, що займається виробничою діяльністю, обов'язково використовує певні прилади та датчики. Потребують них і звичайні люди, адже з їх допомогою можна здійснювати контроль витрати води, тепла та електрики. При цьому є такі фахівці, які займаються забезпеченням нормальної роботи всіх цих пристроїв.

Основне призначення КВП, які включають спеціальні вимірювальні пристрої та автоматику, полягає у визначенні точних фізичних величин. За допомогою даних пристроїв можна отримати уявлення про поточний витраті води, визначати, наскільки ефективно функціонує дане обладнання, тощо.

Основу КВП утворює безліч різноманітних приладів і пристроїв, часто використовуваних в різних областях. В рамках кожного напряму виділяють окремі підгрупи контрольно-вимірювальних пристроїв.

Електролічильники, амперметри та вольтметри набули поширення для контролю електроспоживання. Ці прилади бувають різного типу, що впливає на те, на яких об'єктах їх використовують: в житловому, промисловому секторі або ж в комунальному господарстві.

Лічильники тепла і води, показники споживання газу і температури середовища буквально на кожному кроці рахують наші витрати і попереджають про необхідність економити. Сьогодні лічильники обліку споживання води та електроенергії використовуються в різних сферах промисловості.

Особливу групу КВП утворюють прилади, які використовуються для вимірювання тиску. Такими слід вважати різноманітні моделі манометрів, вакуумметрів, напоромірів тощо. Як в людському організмі необхідно періодично перевіряти артеріальний тиск, так і для сантехнічних і газових систем прийнято постійно контролювати і регулювати показники тиску в трубопроводах. Ці пристрої набули поширення в різних сферах, до яких слід віднести промисловість, котельні системи, нафтопереробку.

Ми завжди готові порадити і підібрати найоптимальніші прилади, виходячи з параметрів надійності, точності, довговічності і цінової характеристики.